Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider

Verbouwing Avans Claudius Prinsenlaan 128

Het bestaande kantoorgebouw aan de Claudius Prinsenlaan in Breda is getransformeerd tot kantoorgebouw voor de ondersteunende diensten Avans. Hiertoe is de indeling gewijzigd naar een voor Avans ontwikkelde standaard, Rienks Architects heeft het bouwkundige ontwerpwerk voor haar rekening genomen, Sinis heeft het ontwerp van alle elektrotechnische en werktuigkundige installaties voor haar rekening genomen. Het bouwmanagement is verzorgd door Qwinq. 

Verbouwing Avans Claudius Prinsenlaan 128

Projectgegevens

ProjectVerbouwing Claudius Prinsenlaan 128
OpdrachtgeverAvans
DisciplineElektrotechniek, Werktuigkunde, Safety en Security
Uitvoering2022
OpleveringQ1 2023

In twee fasen is het gebouw aangepast, gerenoveerd en verduurzaamd. Hierbij is veel aandacht besteed aan energiebesparingen hergebuikt maar ook aan de toepassing van herbruikbare en recyclebare materialen.
Een aantal voorbeelde hiervan zijn:

  • de armaturen voor de ledverlichting in het plafond zijnmet een 3D printer uit gerecycled materiaal gemaakt;
  • de verlichting is dimbaar en voorzien van een daglichtregeling zodat niet de hele dag dezelfde hoeveelheid verlichting brandt;
  • de schakeling van de verlichting gaat via het (Priva) gebouwbeheersysteem en kan zowel op aanwezigheid worden geschakeld als handmatig;
  • het dak is op plaatsen aanvullende geisoleeerd;
  • de plafonds zijn voorzien van klimaatpanelen. Via die panelen wordt de geconditioneerde lucht gelijkmatig ingeblazen. Deze panelen kunnen verwarmen maar ook koelen, dit gaat via een zogenaamd laagtemperatuurtraject mddels een warmtepomp die eventueel later uitbreidbaar is een bodemopslagsysteem;
  • het behoud van de bestaande, aan de wand gemonteerde verwarmingsconvectroren welke gevoed worden via het hiervoor genoemde laagtemperatuurtraject;
  • warm water uit de pantrys'wordt opgewarmd met lokaal geinstalleerde doorstroomapparaten omdat deze naar behoefte opwarmen en er niet steeds een grote hoeveelheid warmwater op voorraad hoeft te worden gehouden.

Het totale traject incluis de ontwerpactiviteitn heeft circa 2 jaren in beslag genomen de uitvoering van fase 1 ofwel de daadwerkelijke ombouw van december 2020 tot medio mei 2021 en die van fase 2 van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het gebouw is inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik.

De te verbouwen delen hebben vooral betrekking gehad op de begane grond en de drie  verdiepingen, het noodstrappenhuis en de dakopbouw dit ivm de plaatsing van luchtbehandelingskasten en de bereikbaaheid ervan.
Het gebouw is momenteeel nog ten dele in gebruik door een andere partij. Naar verwachting komen de ruimten die deze partij in gebruik heeft op de tweede en derde verdieping in 2024 en 2025 vrij waarna deze ruimten ook aangepast kunnen worden zoals hierboven omschreven.