Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider

Uitbreiding jeugdinrichting De Doggershoek

De uitbreiding van JJI De Doggershoek bestaat uit 24 cellen. Deze 24 cellen zijn als twee woongroepen in een apart gebouw op het voorterrein aan het bestaande gebouw gekoppeld. Dit gebouw is gerealiseerd binnen de bestaande perimeterbeveiliging, maar omdat vanuit dit gebouw de remise rechtstreeks bereikbaar is, zodat bij het openstaan hiervan maar één effectieve ring overblijft, zijn de luchtplaatsen van dit gebouw voorzien van overklimbeveiliging met stroomvoerende detectie. Deze detectie is geïntegreerd in de bestaande perimeterbeveiligingsinstallatie van De Doggershoek. Alle elektrotechnische, werktuigkundige en beveiligingsinstallaties zijn gekoppeld aan de bestaande installaties in het hoofdgebouw.

Uitbreiding  jeugdinrichting De Doggershoek

Projectgegevens

ProjectUitbreiding Justitiële jeugdinrichting De Doggershoek
OpdrachtgeverRijksgebouwendienst, Directie Projecten
DisciplineElektrotechniek, werktuigkunde, beveiliging
Uitvoering2005
Oplevering2006
Aanneemsom totaal€ 600.000,00
Opdrachtsom totaal€ 36.085,00
Bruto oppervlakte2000 m²

Alle cellen in de uitbreiding zijn, net zoals de cellen in het hoofdgebouw, voorzien van elektrische brandvluchtsloten en vrijloopdeurdrangers.
De personenzoekinstallatie is als bestaand uitgebreid. Deze installatie wordt tevens gebruikt voor persoonsbeveiliging. De installatie is daarom voorzien van locatiedetectie. In de uitbreiding zijn op compartimentscheidingen laagfrequent locatiebakens geprojecteerd.Het gebouw is verder voorzien van een brandmeldinstallatie met volledige detectie. Deze installatie is aangesloten op de bestaande brandmeldcentrale, het synoptische tableau is opnieuw samengesteld, gebaseerd op de nieuwe totaalplattegrond. De installatie is, vooruitlopend op de rest van de brandmeldinstallatie, gecertificeerd. Momenteel is de rest van de installatie binnen het brandveiligheidsproject wel als geheel gecertificeerd. Verder is het gebouw voorzien van een decentrale noodverlichtingsinstallatie met vluchtwegaanduiding. Alle beveiligingsinstallaties zijn aangesloten achter een noodstroomaggregaat en de nodige statische noodstroomvoorzieningen. De luchtbehandeling gaat uit van balansventilatie, voor de verwarming is uitgegaan van vloerverwarming.


Circa 2002 is het hoofdgebouw (120 cellen) opgeleverd, het advieswerk elektrotechniek en beveiliging hiervoor is eveneens door Sinis verzorgd.