Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider

Kentalis nieuwbouw Sint Michielsgestel

In 2007 is Sinis samen met Greiner van Goor Huijten architecten en Ector Hoogstad architecten gestart met de ontwikkeling van een ambitieus nieuwbouwplan voor de realisatie van een woongebouw voor 130 meervoudig gehandicapte cliënten van Kentalis en een onderwijsgebouw voor speciaal onderwijs met circa 45 lokalen.

Kentalis nieuwbouw Sint Michielsgestel

Projectgegevens

ProjectKentalis nieuwbouw Sint Michielsgestel
OpdrachtgeverKentalis afdeling Vastgoed
DisciplineElektrotechniek, werktuigkunde, beveliging, bouwkunde en projectmanagement
Uitvoering2007 (start structuurplannen)
Oplevering2011
Aanneemsom totaal€ 10.000.000
Bruto oppervlakteca. 15.000 m²

Kentalis is een organisatie die voortkomt uit een aantal fusies. In Sint Michielsgestel is deze ontstaan vanuit het Instituut voor Doven. Momenteel bestaat  de populatie van Kentalis allang niet meer uit alleen gehoorgestoorden. Het instituut heeft de dagelijkse zorg en onderwijsvoorzieningen voor meervoudig gehandicapte kinderen, hierbij moeten we denken aan doofheid, slechthorendheid, slechtziendheid of een combinatie met andere lichamelijke of verstandelijke beperkingen.

Het is evident dat deze populatie bijzondere eisen stelt aan woonbehoefte, onderwijsbehoefte en ontspanning. Gebouwen  en installaties hierin moeten custom made ontwikkeld worden. Dit proces is voor Sinis een bijzonder leerzaam traject gebleken; wat leeft er in het primaire proces, welke invloed heeft dit op de verlichtingsinstallaties en andere installaties die dagelijks gebruikt worden.


In totaal omvat het plan:

  • De nieuwbouw van een woongebouw met 130 wooneenheden.
  • De nieuwbouw van een ontmoetingsgebouw.
  • Verbouwing en uitbreiding (nieuwbouw) van een schoolgebouw met groepsruimten.
  • Verbouwing en uitbreiding (nieuwbouw) van een bewegingsgebouw (sportgebouw).
  • Alle bijbehorende infrastructurele werkzaamheden (terreinleidingen, bekabeling, centrale energie- en warmteopwekking dan wel inkoop etc.).
Sinis heeft voor deze plandelen alle installaties ontwikkeld tot en met bestek en na aanbesteding de directievoering verzorgd voor de installaties alsmede het opzichterschap hiervoor. Sinis heeft eveneens in samenwerking met Veenenbosch en Bosch landschapsarchitecten en Smits Rinsma ingenieurs een terreinplan ontwikkeld met een toekomstige uitbreiding van het nieuwbouwterrein als achtergrond.

      

Last but not least is op het terrein een Cruyff Court ontwikkeld dat is aangepast aan de gebruikers. Zo is de doelsignalering en scheidsrechter signalering niet via geluid (fluitjes) geregeld maar via LED-verlichting aan de zijkanten, bestuurbaar door de scheidsrechter. Sinis heeft dit plan mede ontwikkeld en is er trots op ook sponsor hiervan te zijn.