Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider

Kantoren ICEC voor ING Amsterdam

Acanthus is een kantorencomplex van 47.000m². Binnen dit kantorencomplex zijn twee verdiepingen, groot circa 1.600m², rigoreus verbouwd en aangepast ten behoeve van ICEC (ING Customer Experience Center). ICEC houdt zich bezig met allerlei innovaties.
De gerealiseerde kantoorvloer wijkt sterk af van de kantorenstandaard binnen ING.

Het ICEC concept wordt gekenmerkt door een hoge mate van IT infrastructurele en AV-voorzieningen. De ruimte op de begane grond en eerste verdieping zijn speels ingedeeld in onder andere: een entree via een tunnel, pantryvoorzieningen, breakout ruimten (waarbij een breakout ruimte voorzien is van een complete tribune), overlegruimten en open ruimten met werkplekken. Tevens is er een uitgiftepunt gerealiseerd t.b.v. koffie etc. vanuit een autobus (Citroen). De begane grond en de eerste verdieping zijn verbonden met een zeer fraaie trapconstructie, waarbij diverse constructieve aspecten in ogenschouw genomen moesten worden in verband met de bestaande situatie.


Kantoren ICEC voor ING Amsterdam

Projectgegevens

ProjectKantoren ICEC voor ING Amsterdam
OpdrachtgeverING Amsterdam
DisciplineElektrotechniek, beveiligng en bouwkunde
UitvoeringQ4 2015
OpleveringQ1 2016
Bruto oppervlakte1600 m²

Sinis heeft in dit project de afdelingen projectmanagement, procurement en de gebruiker (ICEC) ondersteund door het in bouwteamverband opstellen van uitvoeringsbescheiden met betrekking tot bouwkundige werkzaamheden en elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties. Een en ander inclusief afstemmen met betrekking tot prijsvorming.

Tijdens de uitvoering heeft Sinis de projectleider van ING ondersteund met betrekking tot beoordeling van de uitgevoerde werkzaamheden, het afstemmen van wijzingen, het overleggen en beoordelen van meer- en minderwerken  en de algehele coördinatie en projectmanagement maar ook kwaliteitsmanagement.

Vanwege het karakter van de afdeling ICEC, dat zicht bezig houdt met innovaties binnen ING, zijn de gerealiseerde kantoorconcepten sterk afwijkend van de aanwezige concepten.Een afwijkend concept en een krappe planning heeft via scrum en agile werken tot een succesvol resultaat geleid, waarmee zowel de opdrachtgever als Sinis in zijn nopjes is. Dit ook door de bijzonder coöperatieve inzet van het bouwteam.