Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider

Kantoor Dudok Wonen Bussum

Sinis heeft samen met LEVS architecten voor Dudok Wonen het voormalige kantoor bij Chocoladefabriek Bensdorp in Bussum mogen renoveren en aanpassen. In dit kantoor met historie, wie kent voormalig chocoladegigant Bensdorp niet, werkt Dudok Wonen sinds december 2009.

Kantoor Dudok Wonen Bussum

Projectgegevens

ProjectKantoor Dudok Wonen in Bussum
OpdrachtgeverDudok Wonen
DisciplineElektrotechniek, werktuigkunde, beveiliging
Uitvoering2009
Oplevering2009
Aanneemsom totaal€ 406.000

In het voormalige kantoor van de cacao- en chocoladefabriek Bensdorp is o.a. een nieuw kantoor voor Dudok Wonen gerealiseerd. De vernieuwing van het oude kantoor van de fabriek vormt de eerste ingreep van een grote transformatie van het hele Bensdorp terrein. Aan de zijgevel van het kantoor was in de loop van de jaren een wirwar van vluchttrappen, containerruimten en installaties ontstaan. Dit is met één allesomvattende ingreep getransformeerd. De pragmatische ingrepen van de afgelopen jaren worden door de omhulling met een koperen schijngevel in één gebaar het kenmerk van de vernieuwing van het gebied. Op de kap vormen de grote geheel doorzichtige moderne dakkapellen een duidelijk signaal van de subtiele opwaardering van het oude kantoor en een verrijking van de sobere 50er jaren architectuur.

    
Situatie voor aanpassing
Het gebouw is hoogwaardig gerenoveerd, de gevels zijn geïsoleerd en er is hoogwaardige beglazing geplaatst in de bestaande stalen kozijnen. De kappen zijn vernieuwd en de platte daken zijn voorzien van een mossedumdak. Het hele gebouw is voorzien van geheel nieuwe installaties. Door relatief kleine toevoegingen, zoals de dakkapellen, een extra serre, entree en het inpakken van het noodtrappenhuis, heeft het object een nieuw aanzien gekregen. Het gebouw wordt een hedendaags ‘monument’ en zet tevens de toon voor de vernieuwing van het hele Bensdorp complex: De achterkant van het kantoor is met de hoofdentree aan deze zijde nu ook voorkant. Deze grenst aan het toekomstige plein dat de opmaat vormt van de nieuwe wandelroute door de Bensdorp