Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider
Sinis - slider

Gewestkantoor Bussum

Werken in een stedelijk landschap langs het spoor.
Met de realisatie van het kantoor voor het Gewest en de GGD, huisvesting voor algemene diensten en een Gezondheidszorg Onder Een Dak (GOED), is de rand langs het spoor in Bussum veranderd in een aantrekkelijk werkgebied. Het publieke gebouw sluit naadloos aan op de eerder opgeleverde woongebieden De Koster. Sinis heeft samen met LEVS het ontwerp tot en met realisatie verzorgd van alle installaties in en ten behoeve van dit in het oog springende project in Bussum.

Gewestkantoor Bussum

Projectgegevens

ProjectGewestkantoor Bussum
OpdrachtgeverDudok Wonen en AM
DisciplineElektrotechniek en werktuigkunde
Uitvoering2005 tot 2011
OpleveringJuli 2011
Bruto oppervlakte6000 m²

Het ontwerp gestart in 2006, met een oplevering in 2011, bestaande uit 6.000m² kantoorgebouw voor Gewestdiensten, Algemene Dienst en GGD Gooi en Vechtstreek en voor het Regionaal Bureau Leerlingzaken, herbergt ook nog een 1.600m² grote GOED- villa, 20 appartementen en een ondergrondse parkeergarage met 120 plaatsen. Een prachtige ontwikkeling die Sinis voor een combinatie van Dudok Wonen en AM vastgoed heeft mogen realiseren.Grote chique ramen met klassieke keramische kaders en ornamenten van bronskleurig gestanst metaal, bepalen het gezicht van dit publieke gebouw. De speels verspringende glazen boxen zijn een esthetisch detail, maar hebben vooral een praktische functie voor een gezond binnenklimaat. Deze bouwkundige geluidsdempers maken het mogelijk om zelfs aan de spoorzijde gewoon het raam open te kunnen zetten bij een tegelijk optimale daglichttoetreding.

Een landschappelijk ingericht autovrij gebied vormt de drager voor alle gebouwen op het Koster- en het gewestterrein. Nieuwe wandelroutes en ruimten maken een voorheen ontoegankelijk deel van Bussum weer aantrekkelijk. Onder het landschap ligt de 4.000 m² grote parkeergarage voor personeel, bezoekers en bewoners op deze locatie. Als laatste fase zal langs de Brinklaan het gebied worden afgezoomd door drie vrijstaande gebouwen als een hedendaagse voortzetting van de bestaande villastructuur langs de hoofdweg. Zij zullen plaats bieden aan appartementen en een breed scala aan diensten in de gezondheidszorg (GOED).

Voor het hele complex is een WKO gerealiseerd, waarbij maximaal gebruik gemaakt kan worden van de uitwisselbaarheid van woon- en kantoorfuncties. Na voltooiing van het hele gewestplan zal aan deze zijde van het spoor een levendig stukje Bussum zijn ontstaan met een aantrekkelijke mix van wonen en werken in een autovrij gebied.